Operated by Rotor Service Norden AB

Nyheter

Pressrelease Rotor Service Norden (uppdaterad)

Tisdag den 4 Juni ca 17:00 havererade en av Rotor Service Nordens helikoptrar i samband med ett transportuppdrag i närheten av Porjus. Ombord fanns förutom piloten en besättningsmedlem. Båda är oskadda och mår efter omständigheterna bra.

Några närmare detaljer kring händelsen är för närvarande inte känt och vi kan inte heller i detta läge spekulera i möjliga orsaker.

Våra resurser koncentreras nu helt på att stödja de direkt inblandade och övrig personal.
Rotor Service Norden arbetar tillsammans med Polisen, Haverikommissionen, Transportstyrelsen och andra berörda myndigheter för att så fort som möjligt nå klarhet i vad som orsakat olyckan.

Helikoptern är av typen Bell 206 L3.

Frågor besvaras av:

Accountable Manager, Emil Sundberg, 070-558 90 14

Eller

Flygchef, Bastian Ulmer, 073-022 84 00

Mer information kommer att ges när nya uppgifter kommer fram.

 


Uppdatering 5/6 2019 kl 10:00

Besättningen lämnade sjukhuset vid 21-tiden under gårdagen. Båda mår efter omständigheterna bra och har ej drabbats av skador. Personalen har erbjudits krisstöd och vår energi går i första hand ut på att vara till stöd för dem.

Helikoptern stod på backen när haveriet inträffade. Helikoptern anses vara totalhavererad. Haverikommissionen är på väg till platsen för undersökning. Av hänsyn till deras utredning vill vi ej spekulera i eller uttala oss i vad som kan ha orsakat olyckan.

Rotor Service Norden jobbar i dagsläget med att bistå Haverikommissionen, Transportstyrelsen och andra berörda myndigheter. Företaget utreder händelsen internt.