Operated by Rotor Service Norden AB
Foto: Magnus Emlén

Foto: Magnus Emlén

Fiske – Stora Sjöfallet

Från Stora Sjöfallet flyger vi ut er till de mer svåråtkomliga fiskevattnen. Med lokala piloter och lång erfarenhet hjälper vi er till en oförglömlig fiskeresa.

Kaitumälven ligger inom smidigt flygavstånd och erbjuder härligt fiske efter harr, öring, röding och sik.
Söker man fint sjöfiske efter röding då är Arasjaure och Njalatjaure i Ultevisområdet ett litet tips. En fin kortare fiskesträcka nära vår bas i Stora Sjöfallet är jokken som rinner in i Rissajaure från Petsaure.

Nedan kan ni läsa mer om våra destinationer från Stora Sjöfallet, bl.a. vackra Kaitumälven, Teusaströmmarna, Ultevisområdet och Sitoätno. För er som vill maximera eran fiskesemester erbjuder vi även en fiskeresa med två fiskeplatser. Givetvis så kan vi även flyga er till ert eget drömfiskevatten.

Fiskflyg Stora Sjöfallet bokning och information
0973-400 32
booking@fiskflyg.se

Foto: Magnus Emlén

Foto: Magnus Emlén

Två stopp Teusa och Tjirtjam

Stora Sjöfallet – Teusaströmmen – Kaitumälven Tjirtjam
Här får ni möjlighet att fiska på två platser under er fiskesemester. Första dagen flyger ni ut till den vackra Teusaströmmen där ni erbjuds fint harr och öringsfiske. Efter några dagar (ni bestämmer själv vilken dag) kommer vi och förflyttar er till Tjirtjam i Kaitumälven där jakten på storharren fortsätter. Efter ytterligare någon dag/dagar så kommer vi och hämtar tillbaka er till Stora Sjöfallet.
Kontakta oss för mer information och pris för detta paket

Tjirtjam

Kaitumälven

Ca 25 kilometer nordöst om vår helikopterbas ligger den berömda Kaitumälven. Hit kan vi enkelt flyga er från vår bas i Stora Sjöfallet.  Man kan tro att det är långt till Kaitumälven ibland kallad Sveriges harr och laxöringseldorado men så är det faktiskt inte. Ca 5 timmars  resa från Stockholm Arlanda så kan du vara på plats vid detta berömda fiskevatten.
Fiskesträckan börjar vid spännet (utloppet av Kaukuljåkkå) i väster och slutar i Riehkku i öster. Tjirtjam, Taiveksavo, Kukkaksavo och Liettikströmmarna är bara några av de berömda stoppen längs fiskesträckan. Fiskarter: Harr, röding och sik.

Foto: Magnus Emlén

Foto: Magnus Emlén

Teusaströmmarna

Ca 18 km norr om vår helikopterbas i Stora Sjöfallet ligger Teusaströmmarna. Den vackert belägna fiskesträckan är ca 7 km lång och sträcker sig mellan sjön Teusajaure i väster och Kakirjaure i öster. De flesta fiskare som vi flyger väljer att placera sitt läger vid ”lagunen” i mitten av fiskesträckan. Notera att vi inte kan landa på den södra sidan av stranden pga av att det är nationalpark.
Fiskarter: Harr, öring.

Ultevisområdet

Foto: Pär Ådvall

Ultevisområdet

Ca 22 km sydöst om Stora Sjöfallet ligger sjöarna Arajaure och Njallajaure. I Ultevis högfjällsområde, ett urgammalt kulturlandskap med fångstgropar och gamla samiska boplatser, hittar ni sjöarna Arajaure och Njallatjaure. Sjöarna ligger vackert belägna mellan Sitojaure och den stora sjön Langas. Här erbjuds rödingfiske av rang.
Fiskarter: Röding.

Foto: Magnus Emlén

Foto: Magnus Emlén

Sitoätno

Ca 34 kilometer sydöst om Stora Sjöfallet ligger Sitoätno. Om ni vill åka till ett av fjällvärldens bästa laxöringsfiske så bör Sitoätno defintivt nämnas. För att säkerställa fisket i området så är fisket längs sträckan kvoterad med ett tillstånd som kan sökas via Länstyrelsens hemsida. Den kvoterade sträckan är ca 7 km lång och sträcker sig från Vuiturjåkkås inflöde i väster till kröken ovanför forsen liggande i linje mellan Alep Manak och Vare Hårås. Majoriteten av fjällfiskare väljer att förlägga sin bas i den övre änden av sträckan.
Fiskarter: Laxöring, Röding

Fiskekort & Fiskekartor

Fiskekort & Fiskekartor

För att få fiska i vatten i Lapplandsfjällen så krävs det fiskekort. Detta kan ni inhandla online på Fiskekort.se eller på våra helikopterbaser. Vissa vatten är kvoterade och kräver därför ett speciellt tillstånd som man kan ansöka om via Länstyrelsens hemsida.
Fiske i Taivekströmmarna (Stora Sjöfallet) kräver förutom fiskekort ett extra tillstånd som kan hämtas kostnadsfritt på Tjuonajokk fiskecamp.

För mer information och fiskekartor över området se
Länsstyrelsens hemsida
Länsstyrelsens fiskekarta Arjeplog
Länsstyrelsen fiskekarta Jokkmokk
Länsstyrelsens fiskekarta Gällivare