1/4

GRATIS vandringskarta

Komplett med bland annat:

- Vanliga destinationer

- Priser

- Stugor

- Vandringsleder

Vandring

Upplev världsarvet Laponia! Med helikopter kommer du snabbt till nationalparkerna och kan börja din vandring direkt in i vildmarken. Vi kan även ta dig till samevistet Staloluokta mitt i nationalparken som start- eller slutpunkt för din vandring.

Information

Kombinera din vandring med en flygtur och njut av fjällvyerna även från luften, det ger dig garanterat en extra dimension till din upplevelse.

Under sommartid flyttar vi personal och helikoptrar till Stora Sjöfallet, Ritsem och Kvikkjokk i hjärtat av Världsarvsområdet Laponia, Europas sista vildmark, bestående av fyra nationalparker: Sarek-, Padjelanta-, Stora Sjöfallet- & Muddus nationalpark.

Varför inte använda helikoptern för att smidigt nå fjällvärlden och göra dina vandringar därifrån, alternativt flyga en väg och vandra en väg.

Kolla även in våra dagliga turer till Stalolukta och Aktse >>

Informationsmaterial
Padjelanta, informationsfolder
– Klicka här för att ladda ner folder för Padjelanta
Kutjaure, informationsfolder
– Klicka här för att ladda ner folder för Kutjaure

Praktisk information

- https://laponia.nu/upplev/

 

Guidning och utrustning
Vill ni ha guidade vandringsarrangemang eller hyra utrustning som kanoter, tältkåtor, kläder m.m så kan ni kontakta vår samarbetspartner

Laponia Adventures.
E-post: info@laponiaadventures.com
Hemsida: www.laponiaadventures.com

Kara Ritsem Staloluokta Kvikkjokk Akse Sjöfallet

Från vår bas i Stora Sjöfallet kan ni enkelt starta eller avsluta er vandring i fjällvärlden. Sarek nationalpark, Saltoluokta fjällstation och Vakkotavare STF stuga längs Kungsleden ligger i nära anslutning till vår helikopterbas.

Från vår bas i Ritsem kan ni enkelt starta eller avsluta er fjällvandring med helikopter. Ni kan på ett smidigt sätt nå Laponia, Padjelanta och Sareks nationalparksgräns för er fjällvandring. En extra dimension är att också få tillfälle att njuta av de vackra vyerna från ovan.

Från vår bas i Kvikkjokk kan ni enkelt starta eller avsluta er fjällvandring med helikopter. Ni kan på ett smidigt sätt nå fjällvärlden och göra er vandring. En extra dimension är att också få tillfälle att njuta av de vackra fjällvyerna från ovan.

Frågor om Fjällvandring?
Kontakta oss

Fiskflyg opererar sedan 2015 under Rotor Service Nordens tillstånd.

Rotor Service Norden AB är ett samarbete mellan Fiskflyg AB och Heli i Arjeplog AB. RSN AB är juridisk person och det operativa företaget som innehar de erforderliga tillstånden medan Fiskflyg AB och Heli i Arjeplog AB fungerar som marknadsbolag.

Sjöfallet/Ritsem: 

Kvikkjokk:

Administration:

Fiskflyg

Strömgatan 43

982 60 Porjus

Sverige

0973-400 32 

0971-210 40

0973-102 45

Telefontid:

07:00 - 16:00

© 2021 by Fiskflyg AB. Operated by Rotor Service Norden