Operated by Rotor Service Norden AB

Fiske – Kvikkjokk

Från vår helikopterbas i Kvikkjokk flyger vi ut  er till fjällens ofta oåtkomliga fiskevatten. Vi tar er till otaliga sjöar och strömmande vatten av olika karaktär. Med lokala piloter och lång erfarenhet kan vi hjälpa er till en oförglömlig fiskeresa. I området erbjuds ni fantastiska möjligheter till både flugfiske och spinnfiske. Röding, grov öring och harr är det mest populära fisket. Vi tar dig snabbt och enkelt ut till vatten allt enligt dina önskemål. Ett annat alternativ är att flyga ut och fiska sig hem.

Nedan kan ni läsa mer om några vackra fiskedestinationer från vår helikopterbas i Kvikkjokk. Läs mer om vårt paket Luoppal/Silesjaure där ni ges möjlighet till fiske på två fiskesträckor under er fiskesesa. Givetvis så flyger vi inte bara hit, utan ni kan även välja ert eget drömfiskevatten, Sitojaure, Arvesjåkkå, Kuoddojaure, Råvvejaure för att bara nämna några!

Fiskflyg Kvikkjokk bokning och information
0971-21040
kvikkjokk@fiskflyg.se

Foto: Magnus Emlén

Foto: Magnus Emlén

Två stopp Luoppal/Silesjaure

Kvikkjokk-Luoppal (Tarra)-Silesjaure-Kvikkjokk
Här får ni möjlighet att fiska på två platser under er fiskesemester.

Första dagen flyger ni till Luoppal strax nedanför Tarrasjön, en av de finaste strömmande fiskesträckor Kvikkjokk kan erbjuda. Efter några dagar (ni bestämmer själv vilken dag) så kommer vi och förflyttar er till sjön Silesjaure där jakten efter harr, öring och storrödingen fortsätter. Silesjaure är för övrigt tillflödet till det berömda Skieltajokk, harrens mecka. Efter ytterligare någon dag/dagar så kommer vi och hämtar tillbaka er till Kvikkjokk. Kontakta oss för mer information och pris för detta paket.

Klicka för större bild

Skielta. Klicka för större bild

Skielta

Ca 30 kilometer sydöst om Kvikkjokk ligger Skieltaområdet. Om ni vill åka till ett av fjällvärldens bästa flugfiske efter harr så bör Skieltajokk defintivt nämnas. För att säkerställa fisket i området så är endast flugfiske tillåten och sträckan kvoterad med ett tillstånd som kan sökas via Länstyrelsens hemsida. Fiskesträckan är ca 10 km lång och sträcker sig från utloppet ur Tjekknalis i väster till 800 meter från utloppet ur Lulep Skieltajaureh i den östra ändan.

Majoriteten av fjällfiskare vi flyger ut med helikopter väljer att placera sitt läger i den västra eller östra ändan men det finns även möjlighet att ha sitt läger mitt i Skielta. Fiskarter: Harr, gädda, öring och sik.

Lillseletströmmarna. Klicka för större bild

Lillseletströmmarna. Klicka för större bild

Lillseletströmmarna

Ca 30 kilomter sydöst om Kvikkjokk ligger Lillseletströmmarna. Lillseletströmmarna erbjuder stor laxöring och fint harrfiske. För att säkerställa fisket i det känsliga området behöver man ett särskilt tillstånd utöver fiskekortet som kostnadsfritt kan hämtas ut på turistbyrån i Jokkmokk.

Den fina fiskesträckan är ca 5 km lång och sträcker sig från utloppet ur sjön Perraure i väster till sjön Karats i öster. Området är omgivet av vacker gammelskog som sträcker sig mot himlen och ger känslan av att tiden stått stilla. De flesta fiskare vi flyger ut med helikopter väljer att placera sitt läger i utloppet av sjön Perraure men det finns även möjlighet att ha sin bas nedströms.
Fiskarter: Harr och Laxöring

Storöring från Sarta Kvikkjokk. Foto Leo Osipov.

Storöring från Sarta Kvikkjokk. Foto Leo Osipov.

Sarta

Ca 33 kilometer väster om Kvikkjokk ligger Sartaområdet. Är du ute efter flugfiske med en lång fiskesträcka så är Sarta att rekommendera. Undanskymt i den vackra dalgången Sartavagge ligger området. Jokken startar i sjön Vaimok för att efter ca 18 km avslutas i sjön Sarta. Däremellan finns det vackra sjöar och sel för rogivande flugfiske.

Rödingen fiskas lämpligast i sjöarna medan laxöringen finns tillgänglig både i strömmen och i sjöarna. För att säkerställa fisket längs sträckan så är endast fiske med fluga tillåten.
Fiskarter: Röding, öring.

Foto: Maya Forsberg

Foto: Maya Forsberg

Tarraätno

Ca 18 kilometer väster om Kvikkjokk efter Padjelantaleden ligger Tarraätnos vackra fiskevatten.

Tarra är ett härligt fiskevatten som sträcker sig från sjön Tarraure i väster ned till Njunjesstugan i öster. Fin röding och laxöring finns i sjön och de två strömmarna som löper in och ur sjön Luoppal. Fisket är lättillgängligt från den södra stranden av Luoppal där de flesta fjällfiskare väljer att placera sitt läger. I poolen nedanför Akamfallet kan man med lite tur och försiktighet lura nån stor laxöring som stoppats på sin resa upp genom Tarraätno. Fiskarter: Röding, öring.

Fiskekort & Fiskekartor

Fiskekort & Fiskekartor

För att få fiska i vatten i Lapplandsfjällen så krävs det fiskekort. Detta kan ni inhandla online på Fiskekort.se eller på våra helikopterbaser. Vissa vatten är kvoterade och kräver därför ett speciellt tillstånd som man kan ansöka om via Länstyrelsens hemsida.
Fiske i Lillseletströmmarna (Kvikkjokk) kräver förutom fiskekort även ett extra tillstånd som kan hämtas kostnadsfritt hos Jokkmokks turistbyrå.
Längs Padjelantaleden är det tillåtet att fiska på 1 km på vardera sida om leden inom Padjelanta nationalpark. Max 2 fiskar per fiskare och dag.

För mer information och fiskekartor över området se
Länsstyrelsens hemsida
Länsstyrelsens fiskekarta Arjeplog
Länsstyrelsen fiskekarta Jokkmokk
Länsstyrelsens fiskekarta Gällivare