top of page

GRATIS jaktkarta!

Komplett med bland annat:

- Vanliga destinationer

- Priser

- Stugor

- Höjdmeter

Jakt

Våra Svenska fjäll erbjuder utmärkta jaktmarker. Här finns rent vatten, oändliga vidder och orörd natur. För att bevara naturen och djurlivet omgärdas jakten av vissa regler. Vi ber dig/er respektera dem samt vara väl påläst för att få ut maximalt av din fjällvistelse. På så sätt bidrar du/ni till att även kommande gäster får njuta av storslagna naturupplevelser.

I fjällen är jakt på dal- och fjällripa vanligast, medan tjäder och orre jagas i tallskogarna strax nedanför fjällkedjan. Vid jakt gäller sunt förnuft, fäll inte mer än du gör av med.

I samarbete med de lokala samebyarna håller vi oss kontinuerligt uppdaterade om var renar befinner sig för att minimera eventuella störningar.

 

Fiskflyg säljer inte jaktkort.

Personer ej bosatta i Norden måste vända sig till en av länsstyrelsen särskilt godkänd jaktkortsåterförsäljare.


Läs även Länstyrelsens information gällande småviltsjakt.
Länstyrelsen Norrbotten Jakt >>

Sjöfallet helikopter bas

Stora Sjöfallet omges av ett vackert varierande landskap med höga fjällmassiv, lågfjällsryggar, flacka högslätter och djupt nedskurna dalar. En miljö som erbjuder fin jakt på både fjällripa, dalripa och tjäder.

Från vår helikopterbas i Stora Sjöfallet flyger vi ut er på er jaktresa. Med lokala piloter och lång erfarenhet av området kan vi hjälpa er till en oförglömlig upplevelse.

Populära jaktområden är Tjokkolis, söder om Petsaure och norr om Sitojaure.

Ritsem helikopter bas

Vägen västerut och Ritsems högfjällsområde erbjuder fin jakt på fjällripa, dalripa och tjäder. Med våra helikoptrar i Ritsem kan vi enkelt och smidigt transportera ut er till jaktsemestern i storslagen natur. Våra lokala piloter med lång erfarenhet av Ritsemområdet hjälper er till en oförglömlig upplevelse.

Ajevagge, Kaisemirro, Seukokdalen, Upmas och Kätsak är jaktområden som är populära för jakt med stående fågelhund på ripa.

Kvikkjokk delta helikopterbas

Kvikkjokksfjällen omges av vackra fjäll och dalar som erbjuder fin jakt på både fjäll och dalripa. Tjäder och orre kan jagas i tallskogarna strax nedanför fjällkedjan.

Från vår helikopterbas i Kvikkjokk flyger vi ut er på er jaktresa. Med lokala piloter och lång erfarenhet av området kan vi hjälpa er till en oförglömlig upplevelse. Populära jaktområden är Tarradalen, Kurravagge, Sjellapuolta, Skielta, Kaisatj, Arvestuottar och fjällområdet Kabla.

I samarbete med de lokala samebyarna erbjuder vi även uthyrning av renvaktarstugor som är mycket lämpliga för ripjakt. 

Tjärnberg_Bas.jpg

Från Silvervägen mot Norge viker du av till vår helikopterbas i Tjärnberg. Därifrån flyger vi ut dig till din jaktupplevelse i Arjeplogsfjällen! 

Här finns tillgång till bra jakt oavsett om du är ute efter skogsfågel i de lägre belägna landskapen eller fjäll- och dalripa i dalarna och på kalfjället.

Våra lokala piloter med kunskap om Arjeplogsfjällen hjälper er med er jaktresa! 

Några fina jaktområden är exempelvis: Fjället Njassja, Vallåive, Marandalen och Tjidtjak.

Frågor om Jakt?

bottom of page