Kontakt

Jobbannons - Helikoptermekaniker

OMFATTNING: Heltid, 100%
VARAKTIGHET: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
LÖNEFORM: Individuell lönesättning
TILLTRÄDE: Enligt ök.
ANTAL JOBB: 1

OM FÖRETAGET 
Fiskflyg AB är ett etablerat familjeägt helikopterbolag i tredje och fjärde generationen med huvudbas i Porjus. Under sommarmånaderna flyttar hela verksamheten upp till våra fjällbaser i Stora Sjöfallet, Ritsem och Kvikkjokk. Företaget underhåller totalt 10st maskiner av helikoptertillverkarna Bell och Airbus. På arbetsplatsen finns 13 helårsanställda samt ytterligare en handfull under sommaren.

 

ARBETSUPPGIFTER 

Fiskflyg söker en helikoptermekaniker till vår Part-145 verkstad i Porjus. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av planerat förebyggande underhåll, planerade komponentbyten, modifieringar, reparationer, samt övrigt normalt förkommande jobb i en verkstadshangar. I tjänsten ingår även arbete som uppdragsspecialist samt varierande arbetsuppgifter som förekommer på sommarbaserna.

KVALIFIKATIONSKRAV 

- Minimum flygmekanikerutbildning på gymnasienivå

- Erfarenhet av underhållsarbete på helikoptrar

- B-körkort

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi ser att du som söker är en glad och positiv person som trivs med att samarbeta med övriga kollegor men inte har några problem att jobba självständigt när det är nödvändigt. Flygsäkerheten är ditt främsta fokus och du arbetar därför strukturerat och noggrant med ordning och reda runt omkring dig. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt har god datorvana.

 

ANSÖKAN/FRÅGOR

Välkommen med din ansökan som inkluderar ditt CV och ett personligt brev till teknik@fiskflyg.se

Kontakta oss!

Bokning och Info: 

Sjöfallet/Ritsem: 

Kvikkjokk:

0973-400 32 

0971-210 40

Administration: 

Porjus:

 

0973-102 45

Strömgatan 43

982 60, Porjus

Sverige

Fiskflygs historia

Fiskflyg startade redan 1942 av bröderna Lundkvist, då som fiskgrossist och båttransportföretag, senare tillkom även en diversehandel i Luspebryggan (Luleälven).

1953 inköptes det första sjöflygplanet, en Republic RC-3 ”Sea-Bee” och därmed utökades verksamheten till att även omfatta lufttransport av personer, gods, fisk och proviant, även utanför Luleälvsområdet.

Flygverksamheten gick bra och företaget expanderade. Sjöflyget växte och helikoptrar inköptes, som mest fanns åtta luftfartyg i samtidig trafik.

Företaget har under sin drygt 70-åriga historia anpassat sig till tidernas och kundernas önskemål. Idag är båttransporterna, sjöflyget och fiskgrossistverksamheten avvecklade, kvar är ett renodlat helikopterföretag med sju helikoptrar och egen serviceverkstad i tredje generationen med kunskap, lokalkännedom och historier.

Fiskflyg historia seabee