Operated by Rotor Service Norden AB

Foto: Magnus Emlén

Strömmande vatten

I Ritsemområdet finns många strömmar lämpliga för fiske med fluga och spinnare. Nedan ser ni bara några exempel på härliga vatten för fiske efter röding och öring. Se även vår specialare med möjlighet att fiska i två strömmar under er fiskeresa.

Bokning och information
0973-400 32
booking@fiskflyg.se

Ritsem två fiskesträckors resa

Ritsem – Valta Mellan / Sårkåjåkkå – Kutjaure / Vuojatätno – Ritsem
Här får ni möjlighet att fiska på två platser under eran fiskesemester. Första dagen kan ni välja att flyga ut till Valtajokk eller Sårkåälven, två mycket fina fiskesträckor i Ritsemfjällen.

Efter några dagar (ni bestämmer själv vilken dag) så kommer vi och förflyttar er till antingen sjön Kutjaure (där det finns möjlighet till stugboende och båtuthyrning genom vår partner Lars-Anders Utsi) eller direkt till övre Vuojatätno där jakten efter storrödingen fortsätter. Efter ytterligare någon dag/dagar så kommer vi och hämtar tillbaka er till Ritsem.
Kontakta oss för mer information och pris för detta paket. Lars-Anders Utsi boende och båtuthyrning Kutjaure >>

 

Seukokkjokk

Klicka för översiktskarta

Seukokjokk

Ca 15 km nordväst om Ritsem ligger Seukokjokks vackra fiskesträcka. Seukokjokk är ett härligt undanskymt strömmande fiskevatten på ca 2.5 km som sträcker sig från sjön Kätsak i norr ned till Seukokjaure i söder. Jokken ligger belägen alldeles vid fjällkanten där björkskogen tar slut och erbjuder ett mycket fint fiske på röding. Fiskarter: Röding.

Vuojatätno

Klicka för översiktskarta

Vuojatätno

Ca 15 kilometer söder om Ritsem ligger Vuojatätno. Vill ni åka till ett fantastiskt rödingfiske så är Vuojatätno att rekommendera. På gränsen till Sarek nationalpark med vy mot Akka ligger detta vackra fiske. Jokken startar i sjön Vastenjaure i väster för att efter ca 27 km mynna ut i den stora sjön Akkajaure. Längs efter Padjelantaleden är det tillåtet att fiska ned till utloppet från Kutjaure. Därefter så är det endast tillåtet att fiska på den nordliga sidan om Vuojatätno. Fiskarter: Röding, öring.

Valtajoki

Klicka för översiktskarta

Valtajokk

Ca 30 kilometer nordväst om Ritsem ligger Valtajokk. Om ni vill åka till ett härligt strömmande fiskevatten i fjällvärlden så bör Valtajokk defintivt nämnas. Fiskesträckan är ca 25 km och sträcker sig från Valtajaur, Tjårrokjaure  vid svensk/norska gränsen i väster ned till Akkajaure i öster. Majoriteten av fjällfiskare vi flyger väljer att placera sitt läger i anslutning till Skaitejokk. Fiskarter: Röding, öring.